2014. jún. 23-27.

A diavetítés megkezdéséhez kattints az első képre!

Lassan hagyománnyá válik hogy a bélfenyéri fiatalok egy része eltőlt egy szűk hetet a békéscsabai Nimród Lovasegyesület táborában. 
Az első napon - hétfőn - egy kicsit későire sikeredett az érkezés - ráadásul egy autóval, két fordulóban történt az utazás - ezért a tervezett programok egy része elmaradt. Mindössze arra maradt idő, hogy az elsőként érkezett csoport megtekintse a város főterén zajló sportjátékokat. 

Másnapra is több mindent terveztünk: délelőtt lovaglás, délután kirándulás a pósteleki erdőbe a Wenckheim kastély romjaihoz, este pedig a Kolozsvári bíró című színházi előadás megtekintése. A három programból a középső sajnos az időjárás miatt elmaradt. Az éjszaka folyamán és délelőtt annyi eső hullott, hogy az erdő útjai sártengerré változtak. A színházi előadásról pedig jómagamnak - Buzássy Bélának - sikerült elkésnie, ezért már be sem engedtek a nézőtérre. Így jártam... 

Szerda délelőtt Békés-Dánfokra szerettünk volna elkerékpározni, hogy fürödjünk egy nagyot és kipróbáljuk a sárkányhajózást, de ismét közbe szóltak az égiek. Egész nap esett az eső és a hőmérséklet sem emelkedett 20 °C fölé, ezért maradtak a lovastanya lehetőségei: lovaglás, biliárdozás, csocsózás.... Este bográcsoztunk egy nagyott, miközben meghallgattuk Gyolla Daninak - a Stoke City fiatal kapusának - az élménybeszámolóját, majd pedig egy rövid, de vidám koncertet hallhattunk a Kemény Gitárklub előadásában.

Csütörtökre végte kitisztult az ég és ha nem is kerékpárokkal, de azért kijutottunk Dánfokra. A vizet csak megnéztük, mert fürdeni még nem lehetett benne, de a sárkányhajózást már kipróbálhattuk.

Este a fiatalok egy kis séta keretében megismerkedtek Békéscsaba belvárosával. A napot szalonnasütés zárta.

Péntek délelőtt a vendégek egy rövid sétakocsikázással vettek búcsút a környéktől, délután pedig egy kicsit besegítettek a munkába is.

...és már el is röpült az öt nap!