2014. aug. 11-16. (csabai gyerekek Bélfenyéren)

Augusztusban második alkalommal vettünk részt a bélfenyéri tábor lebonyolításában. A romániai magyar tisztelendők nagy odaadással, lelkesedéssel foglalkoztak a gyerekekkel. A fennállásának 15. évét ünneplő Szent Miklós Gyermekotthon ez évi szlogenje is kapcsolódott az alkalomhoz. "Segítség, kamasz lettem!" címmel futottak a programok, amik átvitt értelemben is megvalósításra kerültek. Az önismerettől a barátságig, a célok kitűzésétől azok eléréséig vezető út, minden szerepelt a témák között.

Jó és segítőkész emberek lovas tanyáján töltöttünk el két felejthetetlen napot a 30 gyerekkel. Hatalmas sátorban, egymáshoz alkalmazkodva aludtunk, lovaglás, természet megfigyelése, előadások váltották egymást. Békéscsabáról Boldog Gusztáv és segítői is megérkeztek, akik színesítették a napot. Az üstben főtt finom ebéd mindenkinek jól esett.

Közben a Madarasi termálfürdő vizét és szép környezetét is élvezhettük és a nagyszalontai Öreg toronyban is adóztunk Arany János emlékének. Az utolsó napok játékkal, számháborúval, beszélgetéssel teltek.

Gyereknek, felnőttnek egyaránt emlékezetes marad az együtt töltött hét.